Tideflex

Tideflex

Tide Flex zaporni ventili so konstruirani (oblikovani) tako, da omogočajo iztok ali izpraznitev tudi ob povratnem pritisku. Za iztok medija zadostuje pritisk približno 1/10 vodnega stolpca pripadajoče zapore (premera).

Glavni sestavni deli:
Manšeta – objemka zapore, nastavek zapore z zunanjim premerom cevi se navleče preko roba cevi.
Telo zapore je srednji del zapore in se konča v ustnicah.
Tesnilne ustnice so fleksibilni tesnilni element zapore in se odpre, da prepusti iztekajočo snov. Pri zunanjem pritisku se ustnice stisnejo in zatesnijo pred zatekanjem nazaj.
Kovinski zatezni trakovi ali cevne objemke do premera 300 mm so iz nerjavečega jekla, pri večjih premerih pa so cevne objemke iz 1 – 3 parov kovinskih trakov z izvrtanimi luknjami.
Obesni kavelj kot pomoč pri montaži in premerih nad 800 mm (kot opcija).

TIDEFLEX

Revolucionarna konstrukcija polne zapore – Tide Flex – gumijasta nepovratna zapora zagotavlja zaščito pred povratnim udarom tekočine. Edinstvena oblika gumijastih ustnic zatesni trd predmet in tesni tudi v pesku in blatu. Tudi delno zamrznjena zapora opravlja svojo funkcijo dalje. Glavne prednosti: rjavenje ni možno; mehanske poškodbe niso možne, saj je izdelek narejen iz gume; enostavna montaža in vzdrževanje.

Kostrukcijski materiali: Neopren, Hypalon, Buna-N, EPDM, Viton

Vzdrževanje:

Za Tide Flex zapore je potreben le majhen napor ali strošek za vzdrževanje. Pritisk iztekajoče vsebine zadostuje v večini primerov, da se odplaknejo usedline. Izvajali naj bi se redni pregledi, da bi se odstranili morebitni zagozdeni materiali. Čiščenje zapore oz. ustnic zapore se izvaja s krtačo ali desko, ki se vstavi med ustnice zapore in se vrti za 90 stopinj.